Google Mini i stua

Radioplayer for Google Assistant

Bare si: "Hei Google, snakke med Radioplayer"

Smarthøyttalere kan være til stor hjelp og radio er en av de absolutt mest populære funksjonene. Men noen ganger kan det være vanskelig å finne den rette radiokanalen, eller kanskje du bare skulle ønske at den var litt smartere...

La oss si at du vil at smarthøyttaleren din skal fortelle deg hvilken sang kanalen din spiller, gi deg en anbefaling for en lokal kanal eller bare hjelpe deg med å finne den riktige regionale versjonen av NRK P1. Det er derfor vi har lansert Radioplayer for Google Assistant. Her kan du enkelt finne favorittkanalene dine i god kvalitet, akkurat som du gjør med Radioplayer på andre enheter.

Første gang du bruker Radioplayer for Google Assistant må du godta noen vilkår for å sikre at vi kan tilby deg den mest brukervennlige radioopplevelsen, men vi kan forsikre deg om at vi ikke samler inn personlig informasjon som kan identifiserer brukeren.

 

Hei Google, snakk med Radioplayer

Du får tilgang til Radioplayer ved enten å si "Hei Google, snakk med Radioplayer", eller du kan be om å spille av en kanal direkte dersom du allerede vet hva du vil høre på, bare si "Hei Google, be Radioplayer om å spille P4 (eller navnet på kanalen du vil høre)». Dersom kanalen du vil spille har regionale versjoner, blir du bedt om å oppgi postnummeret ditt for å gi den riktige lokale versjonen.

Et smart tips! Hvis du vanligvis hører på den samme kanalen hver dag, kan du bare si «Hei Google, snakk med Radioplayer», så vil Radioplayer spille av den sist spilte kanalen.

Google Home i stua

 

Hovedfunksjoner og kommandoer

Her er de mest populære kommandoene du kan bruke med Radioplayer for Google Assistant:

 • Hva spilles? (Radioplayer vil fortelle deg kanalens navn, samt sang, artist eller program du lytter til, avhengig av hva den aktuelle kanalen tilbyr dette)
 • Spill av en anbefalt kanal
 • Spill en lokal kanal
 • Spill en populær kanal
 • Spill en tilfeldig kanal
 • Spill min mest spilte kanal
 • Spill min siste spilte kanal
 • Hjelp

Du kan også bruke alle disse Spill-kommandoene direkte, uten å si «snakk med Radioplayer» først. F.eks. hvis du vil at Radioplayer skal foreslå en kanal for deg, sier du bare «Hei Google, be Radioplayer om å spille en anbefalt kanal».

 

Region- og språkinnstillinger på telefonen din

Det kan ofte være enklere å prøve Radioplayer første gang i Google Assistant-appen på telefonen. Dette er normalt sett i orden, men sjekk gjerne at region- og språkinnstillingene på telefonen din er satt riktig for Norge og norsk. 

 

Innstillinger for din Google konto

Du må også være sikker på at du har valgt norsk som språk i språkinnstillingene i Google Assistent-appen.

Radioplayer prøver alltid å gi den beste brukeropplevelsen, for å gjøre det trenger vi din posisjon for å anbefale lokale kanaler og gi deg den riktige versjonen av alle kanaler med regionale utgaver. I tillegg ønsker vi å kunne gjenkjenne deg som bruker når du kommer tilbake til Radioplayer for Google Assistant for å gjenoppta avspillingen av dine sist spilte kanaler. Radioplayer lagrer ingen personlige data, tjenesten husker kun hvilke kanaler som har blitt spilt av på enhetene dine. Hvis vi ikke kan gjenkjenne Google-kontoen din, vil du bli behandlet som en førstegangsbruker hver gang du bruker Radioplayer. Derfor, for å få den beste brukeropplevelsen fra Radioplayer på Google Assistant, må du tillate følgende i Google-kontoinnstillingene:

Du kan alltid endre tillatelsene, se og slette dataene dine og finne personvernreglene for Radioplayer for Google Action her: assistant.google.com/explore.

 

Ofte stilte spørsmål

– Hvorfor ber Radioplayer for Google Assistant om postnummeret mitt?

For å gi deg lokale anbefalinger vil Radioplayer be om tillatelse til å få tilgang til postnummeret ditt. Postnummeret som skal brukes, er det i innstillingene dine som er merket som «hjem» i Google Assistent-appen. For å aktivere posisjonstillatelsen på din telefonen:

 1. Start Radioplayer, ved å si eller skrive "snakk med Radioplayer"
 2. Be Radioplayer om å "spille en lokal kanal"
 3. Radioplayer vil da be om tillatelse til å hente ditt postnummerett. Svar "Ja"
 4. Da kan du bli bedt om å slå på posisjonstilgang. 


– Jeg hører den samme velkomstmeldingen og hintene hver gang jeg bruker Radioplayer for Google Assistant

Dette skjer når vi ikke kan gjenkjenne deg som bruker. For oss ser du da ut som en førstegangsbruker hver gang du bruker Radioplayer. Vi gir deg introduksjonen og hint som om du aldri har brukt Radioplayer før. Vi har ikke tilgang til din avspillingshistorikk. Når du starter Radioplayer vil du få en melding som dette:

"På grunn av innstillingene dine kan jeg ikke registrere aktiviteten din i denne tjenesten. Hver gang du kommer tilbake til Radioplayer, blir du ansett som en ny bruker. Hvis du vil unngå dette, må du aktivere "Web and App Activity" under "Privacy and personalization" i Google-kontoen din. Du finner detaljerte instruksjoner på Radioplayer.no, klikk på Google Assistant under Produkter."

Dette er Googles forklaringer og instruksjoner for hvordan du endrer disse innstillingene:


– Hvordan kan jeg slette dataene mine fra Radioplayer for Google Assistant?

 1. Start Radioplayer, ved å si eller skrive "snakk med Radioplayer"
 2. Be Radioplayer om å "slette mine data"
 3. Radioplayer vil da be deg om å bekrefte. Svar "Ja". Husk at dette ikke kan angres.
 4. Du kan også gå til Radioplayer på assistant.google.com/explore for å endre eller slette dataene dine.