echo-close-up

Radioplayer for Alexa

Bare si: "Alexa, open Radioplayer"

Smarthøyttalere kan være til stor hjelp og radio er en av de absolutt mest populære funksjonene. Men noen ganger kan det være vanskelig å finne den rette radiokanalen, eller kanskje du bare skulle ønske at den var litt smartere...

La oss si at du vil at smarthøyttaleren din skal fortelle deg hvilken sang kanalen din spiller, gi deg en anbefaling for en lokal kanal eller bare hjelpe deg med å finne den riktige regionale versjonen av NRK P1. Det er derfor vi har lansert Radioplayer for Alexa. Her kan du enkelt finne favorittkanalene dine i god kvalitet, akkurat som du gjør med Radioplayer på andre enheter.

Dessverre snakker ikke Alexa norsk enda, så all dialog med Radioplayer mål foregå på engelsk. Det kan selvsagt være litt utfordrende med noen av radiokanalenes norske navn, men med litt norsk-engelsk finner man som regel ut av det. 

 

Alexa, open Radioplayer

For å aktivere Radioplayer for Alexa kan du

 • søke etter "Radioplayer" under Skills and Games i Alexa-appen din
 • si "Alexa, open Radioplayer", men passe på at du bruker amerikansk engelsk (English - United States). Navnet på skill'et (ferdigheten) er "Radioplayer Norway"
 • eller følg denne linken

Første gang du bruker Radioplayer for Alexa, må du godta noen vilkår for å sikre at vi kan tilby deg den mest brukervennlige radioopplevelsen, men du kan være helt trygg på at vi ikke samler inn personlig informasjon som kan identifisere deg.

Neste gang du bruker Radioplayer for Alexa kan du be om en kanalen direkte, bare si "Alexa, ask Radioplayer to play P4 (navnet på kanalen du vil høre)". Hvis du vanligvis hører på den samme kanalen, kan du bare si "Alexa, open Radioplayer", og Radioplayer vil fortsette å spille av den sist spilte kanalen.

jan-antonin-kolar-zfdvbgojpos-unsplash

Hovedfunksjoner og kommandoer

Her er de mest populære kommandoene du kan bruke med Radioplayer for Alexa:

 • Ask Radioplayer to play Radio X (navnet på kanalen du vil høre)
 • Ask Radioplayer, what is playing? (Radioplayer vil gi deg beskjed om kanalens navn, sang, artist eller program du lytter til, avhengig av hva den gjeldende kanalen sender oss)
 • Ask Radioplayer to play a recommended station
 • Ask Radioplayer to play a local station
 • Ask Radioplayer to play a trending station
 • Ask Radioplayer to play a random station
 • Ask Radioplayer to play my most played station
 • Ask Radioplayer to play my last played station
 • Ask Radioplayer for help

 

Ofte stilte spørsmål

- Hvorfor ber Radioplayer for Alexa om min plassering/postnummer?

For å gi deg bedre anbefalinger vil Radioplayer be om tillatelse til å få tilgang til plasseringen til din enhet. For å aktivere posisjonering, gå til Radioplayer-skill'et i Alexa-appen. Under Settings kan du gi skill'et tilgang til postnummeret ditt.

- Hvordan kan jeg slette dataene mine fra Radioplayer for Alexa?

 1. Si "Alexa, ask Radioplayer to delete my data"
 2. Radioplayer vil da be deg om å bekrefte. Svar med "Yes". Husk at dette ikke kan angres.

Andre artikler